Arama

Dondurma

Göre sırala

Rokoko Bütün Pasta

Kırmızı vişnelerle göz alıcı bir kontrast yaratan beyaz pasta kremasıyla kaplı geleneksel ve benzersiz bir Divan tarifi: Rokoko Pasta
1.300,00 ₺

Rokoko Şeftali

Divan Pastaneler'i imza lezzetlerinden biri olan Rokoko Bütün Pasta şimdi yaza özel yepyeni formülü ile beğenilerinize sunuluyor. Rokoko Şeftali yaz aylarınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak...
1.300,00 ₺

Yaz Sıcaklarının Vazgeçilmezi Dondurma Çeşitleri Divan’da!

Yaz aylarının sıcak esintileri yaklaştığında serinlemek ve işlere tatlı bir mola vermek için aradığınız lezzetleri, Divan Pastanesi’nde bulmanız mümkün. Hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana özel lezzetlerini özveriyle sunan Divan, lezzet ve ustalığın buluştuğu nokta olarak adını altın harflerle yazdırıyor. Dondurma tutkunlarının vazgeçemediği, her lokmasıyla damakları şenlendiren birbirinden özel dondurma çeşitleriyle her mevsim kaliteli hizmet sunuyor. Hem göze hem de damağa hitap eden dondurma çeşitleri, sıcak günlerde serinlemeyi sağlıyor. Sıcak havaların etkisini azaltmak ve tatlı bir serinlik yaşamak isteyenler için Divan dondurma seçenekleri adeta bir kurtarıcı. Sizler de benzersiz dondurma seçeneklerini tercih ederek yaz mevsiminin tadını en iyi şekilde çıkarabilirsiniz.

Dondurma ile Hangi Tatlılar Hazırlanabilir?

Divan Pastanesi’nin zengin dondurma çeşitleri, tek başına servis edilen lezzetler olmakla kalmayıp yaratıcı tatlı kombinasyonları için de pek çok olanak sunuyor. Divan dondurmalarını kullanarak hayal gücünüzü harekete geçirebilirsiniz. Evde kendiniz veya misafirleriniz için dondurmalı tarifler hazırlayabilirsiniz. Örneğin; yoğun çikolatalı dondurma ile taze çilekleri bir araya getirerek ferahlatıcı bir parfe oluşturabilirsiniz. Öğütülmüş fındık, badem veya çikolata parçaları ekleyerek lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz. Vanilyalı dondurma ile karamel sosu ve cevizi birleştirerek klasikleşmiş bir sundae elde edebilirsiniz. Meyve dolgulu krep veya waffle çeşitlerinin üzerine sürdüğünüz meyveli dondurma ile hem görsel şölen yakalayıp hem de tatlı-ekşi bir uyum deneyimleyebilirsiniz. Pasta tabanlarının arasına dondurma dilimleri ekleyerek katlı bir pasta yaratabilirsiniz. Üzerine mevsim meyveleri veya çikolata sosu ekleyerek lezzeti tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz Divan dondurmasını; süt, meyve veya çikolatayla karıştırarak serinletici bir milkshake hazırlayabilirsiniz. Dondurma çeşitlerini, çırpılmış krema ve renkli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.

Dondurmanın Kalori Değeri Ne Kadar?

Dondurma, özellikle yaz aylarında tatlı bir kaçış olarak sofraları süslüyor. Dondurma tutkunlarının sıkça merak ettiği konular arasında dondurma kalori değeri de yer alıyor. Ferahlamak için vazgeçilmez bir lezzet olsa da içerdiği kalori miktarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu miktar; dondurmanın çeşidine, boyutuna ve içeriğine bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. İçeriğindeki yağ ve şeker oranı da bu değeri etkileyebiliyor. Tipik olarak 1 kase (yaklaşık 100 gram) dondurmanın kalori değeri, 200-300 arasında değişebiliyor. Çikolata parçacıkları, fındık ve karamel gibi ekstra malzemelerle zenginleştirilmiş çeşitlerde kalori miktarı artış gösterebiliyor. Divan’ın özenle hazırladığı sağlıklı dondurma çeşitleri, yüksek kalite standartlarıyla öne çıkıyor.

Dondurma Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Divan dondurmalarının taze ve kremamsı dokusunu korumak için doğru şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Evde dondurma saklamak için en iyi yöntemler arasında dondurucuda sıkıca kapatılmış bir kap içerisinde tutmak yer alıyor.

Dondurmanın taze kalması için havayla temasını minimize etmek gerekiyor. Muhafaza etmek için tercih edilen kabın üstü açık kalırsa dondurma yüzeyinde buz kristalleri oluşabiliyor. Dondurucunun sıcaklığı da bu aşamada kritik bir öneme sahip. Bakteri oluşumunu engellemek adına ortam sıcaklığının minimum -18°C olması gerekiyor. Dondurma çeşitlerini birbirine temas etmeyecek şekilde ayarlamak, muhafaza ederken tatların karışmasını engelliyor. Online dondurma sipariş verdiğinizde artan ürünü dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Ürünü dondurucudan çıkardıktan sonra birkaç dakika oda sıcaklığında bekleterek servis yapmadan önce kıvamını geri kazanmasını sağlayabilirsiniz.