Arama

Yemek Kitapları

Göre sırala

Çukulata - A Turkish History of Chocolate

Çukulata - A Turkish History of Chocolate / Saadet Özen Only a few food is as prestigious as the chocolate in our lives: that small package is everybody’s favorite regardless of age; giving us joy both in health and sickness, for better or worse. So much so that a world without chocolate is almost unimaginable. However, the chocolate has come a long way to acquire the reputation it enjoys today. “Çukulata, A Turkish History of Chocolate” opens a page in history by focusing on the journey of chocolate through the Ottoman lands towards the Turkish Republic until the 1960s, and questions how it came to this part of the world, how it was presented and perceived… together with the intense, sugary scent of cocoa that used to float around long-lost chocolate factories. Sayfa Sayısı: 240 Boyut: 22.5 x 29.5 cm
190,00 ₺

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü Yemek Kitabı Vehbi Koç Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü yemek kitabı; Semahat Arsel'in değerli katkıları ile hazırlanmıştır. İçerisinde Türk mutfağına ait onlarca birbirinden değerli tarif ve yemek kültür bilgileri yer alır.
440,00 ₺

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri / Artun Ünsal ''Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında'' der bir öyküsünde Italo Calvino... Anadolu'nun dört bir yanında bir çoğu binlerce yıllık geleneği sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü. Günlük yaşam hırgüründe pek farkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var. Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor. ''Doğa örtüsü zengin, ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihalıç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz. Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?'' Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız... Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü. Sayfa Sayısı: 224 Ölçü: 13.5 x 21 cm
135,00 ₺

Timeless Tastes - Turkish Culinary Culture

Timeless Tastes - Turkish Culinary Culture Recipe Book Prepared with Semahat Arsel's valuable contribution; Timeless Tastes - Turkish Culinary Culture Recipe Book is published by Vehbi Koç Foundation.
440,00 ₺