Arama

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri / Artun Ünsal ''Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında'' der bir öyküsünde Italo Calvino... Anadolu'nun dört bir yanında bir çoğu binlerce yıllık geleneği sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü. Günlük yaşam hırgüründe pek farkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var. Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor. ''Doğa örtüsü zengin, ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihalıç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz. Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?'' Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız... Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü. Sayfa Sayısı: 224 Ölçü: 13.5 x 21 cm
*
135,00 ₺
Kargonuz 02.07.2024 tarihinde kargoya verilecek ve kargonuz yaklaşık 3 iş günü içerisinde teslim edilecektir.
i h
Bu ürünü alan müşteriler aynı zamanda bu ürünleri satın aldılar

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü Yemek Kitabı Vehbi Koç Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü yemek kitabı; Semahat Arsel'in değerli katkıları ile hazırlanmıştır. İçerisinde Türk mutfağına ait onlarca birbirinden değerli tarif ve yemek kültür bilgileri yer alır.
440,00 ₺

Siyez Unlu Poğaça

Atalık tohumlarımızdan Siyez, 10 bin yıllık tarihi ile genetik yapısını ilk günkü gibi koruyor. Yapısal özelliğinin hastalıklara ve kötü hava şartlarına dayanaklı olması siyezi diger buğdaylardan ayırıyor. Yüksek besin değerli siyez unuyla hazırlanan ıspanaklı & peynirli iç dolgulu poğaça lezzetiyle fark yaratmaya hazır.
50,00 ₺

Fıstıklı Lokum - Tin Box

Çifte kavrulmuş taptaze Antep fıstığıyla hazırlanmış, klasikleşmiş bir lezzet: Divan Fıstıklı Lokum, tek tek özenle paketlenmiş, özel tasarım kutusunda sizlerle!
175,00 ₺

Mini Acıbadem Kurabiyesi

Parizyen makaronlara benzerliğiyle bilinen ve tamamen Türk mutfağına özel, enfes bir lezzet: Mini Fındıklı Acıbadem Kurabiyesi. Tekli paketlerde servis edilen bu klasik lezzeti bir de Divan yorumuyla deneyin.
168,00 ₺

Ay Çekirdekli Plaka Gevrek

İncecik gevrek hamurunun ay çekirdeği ile buluşmasıyla ortaya çıkan 'Ay Çekirdekli Plaka Gevrek' günün her saati lezzetli bir atıştırmalık alternatifi olarak sizleri bekliyor.
100,00 ₺

Çilekli Bütün Pasta

Taze çilekler, bütün antep fıstığı ve ince doğranmış bademlerle süslenmiş rüya gibi bir yaş pasta : Divan Çilekli Pasta!
1.300,00 ₺

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri / Artun Ünsal

''Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında'' der bir öyküsünde Italo Calvino...

Anadolu'nun dört bir yanında bir çoğu binlerce yıllık geleneği sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü. Günlük yaşam hırgüründe pek farkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var.

Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor.

''Doğa örtüsü zengin, ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihalıç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz. Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?''

Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız... Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü.

Sayfa Sayısı: 224

Ölçü: 13.5 x 21 cm